HTML

KalEl blog - Minden

Friss topikok

Címkék

MÁV helyzete

2012.02.12. 15:33 Bence004 (törölt)

A MÁV helyzete - ez az a dolog ami egy külön misét megérne.

A Start ősz elején - még Monszpart Zsolt vezetésével -azt az ígéretet tette, hogy 70 elővárosi, valamint 18 IC motorvonatra írnak ki tendert 2011 év végén. Közben Monszpart leköszönt, és ez a projekt is a kútba veszett, azóta se hallottunk róla semmit.

Hasonló a helyzet a TRAKCIÓval. Lett 25 TRAXXunk, a másik 25ös opciót állítólag Gaskó István vezette VDSZSZ miatt nem tudtuk lekérni. Vagy csak a bankok nem akartak hitelt adni?!

Szarvas Ferenc a héten színre lépett. 50 IC kocsi felújítását tervezi a MÁV, ugyancsak hitelből. A gyorsvonati kocsik megújítására - ami megjegyzem sürgős - nincs remény nyilatkozata szerint a közeljövőben. A helyzet súlyosságát mutatja, hogy még a szombathelyi-egerszegi gyorsok régen 10 kocsival is közlekedtek, ma már örülünk, ha 6 kocsi jut rájuk. Hasonló a helyzet a záhonyi sebesekkel is. Vagy a győri gyorsokkal, ami ált. már csak 5 kocsival közlekedik, a halbik gyér műszaki állapota miatt. Az előváros valamit fejlődött, a 60 FLIRT motorvonattal.Azonban ez ugyancsak kevés. A Délibe maradt még rozsdamarta, kohó Bhv inga. A 70/71-es vonalon közlekedő BDV motorvonatok nem bírják a strapát, állandó a hiány, csereérettek lettek. A szolnokon felújított csíkos BHV ingavonatok meg a komfortja nem megfelelő, nem éppen utasvonzó, a 100a/120-as vonal tisztán ilyen szerelvényekből van kiadva.

A mozdonypark. 10 Taurusból 7 bérbe. A 25 TRAXX is kevés. Már 20 éve elavult szilik járják az országot. És Szarvas szerint állítólag 6 milliárd forint hitelből 30 szili felújítását tervezik. Van ennél lejjebb?

 Osztrák belföldi gyorsvonat - klimatizált kocsik, modern mozdonnyal. Messze vagyunk..

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kalelmindenes.blog.hu/api/trackback/id/tr334096955

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása