HTML

Grimm, egy modern korba helyezett fantasy

2012.02.12. 20:08 Bence004 (törölt)

Grimm 1x01 – Pilot (7/10)

Ez az a sorozat, amiről egyaránt lehet negatívat, pozitívat mondani. Nehezen mentem neki a pilotnak, ugyanis több negatívat hallottam róla, mint pozitívat.
A sorozat koncepciója röviden annyi, hogy van ez a nyomozó srác, Nick. Ám ő nem egy egyszerű nyomozó, hanem a Grimmek leszármazottja! Társával minden részben nyomoznak gyilkossági ügyben. Ezeket mesefigurák követik el. És Nick látja csak az igazi arcukat, mások egyszerű embernek látják őket. Szóval egy modern korba helyezett fantasy-ról van szó.
Szóval a pilot.. Fiatal lányt gyilkol valaki, egy gyerekrablás is történik. Nick nagynénje figyelmezteti unokaöccsét, hogy bizony sok dologról nem tud, nagy felellősége. Ő a Grimmek leszármazottja! Természetsen a nagynéni, Marie pont ekkor lesz megtámadva… Komába esik, persze egy mesefigura hatására..
Először megismerjük farkast. Aki történetesen önkontroll diétában szenved, nem akar „vérszomjazni”. Ő segít hősünknek megtalálni a gyilkost.
Szóval a Grimm nem egy highconcept, de egy szerethető sorozat. Magával ragadja az embert a hangulata. A mesefigurák és a mesevilágos helyszín megjelenítése kíváló, CGI szempontból ez a rész 10/10-t kap. A két társ nyomozó karaktere nem ragadott le annyira, Nick társai olyan semmilyen szerepet töltenek be… A részben voltak unalmas részek is, főleg a nyomozós részek, hiszen előre tudtuk, ki a gyilkos.
A sorozatból már 11 rész ment le, remekül szerepel nézettségileg a pénteki halálnapon, reméljük, az NBC-nek végre sikerült egy jó nézettségű sorozatot csinálnia.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kalelmindenes.blog.hu/api/trackback/id/tr114098074

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása